Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010



Μεγάλη επιτυχία το Βιο-Φεστιβάλ του ΠΑ.ΣΥ.ΒΙΟ- Στη Φύση που Εμπιστευόμαστε

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου με μεγάλη επιτυχία το 1ο Βιο-Φεστιβάλ στο καταπράσινο πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία. Το 1ο Βιο Φεστιβάλ τα είχε όλα! Πέραν των δύο χιλιάδων επισκεπτών, οργλανωση, φροντίδα, φιλοξενία, δωρεάν βιολογικά προϊόντα σε όλους, δοκιμασία βιολογικών εδεσμάτων, διασκέδαση και προπαντός ένα ζεστό χαμόγελο για όλο τον κόσμο. Μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών (ΠΑΣΥΒΙΟ) ως διοργανωτής και οικοδεσπότης της όλης εκδήλωσης, ξεχώριζαν με τα ωραία μπλουζάκια τους και απέδειξαν ότι με καλή διάθεση, αποφασιστικότητα και μπόλικη θέληση μπορούν να δημιουργήσουν, να προβάλουν και να ταυτίσουν τα βιολογικά προϊόντα με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Όλα άρχισαν στην ώρα τους, στο περιτρυγιρισμένο από δέντρα πάρκο όπου σημαίες που ζωγράφισαν παιδιά από νηπιαγωγεία ανέμιζαν χαριτωμένα δίνοντας ένα παιδικό κέφι στο χώρο προϊδεάζοντας για τις δραστηριότητες που ακολούθησαν. Φυσικά, δεν έλειπαν τα φουσκωτά κάστρα αλλά και οι παλιάτσοι κατακλύζοντας το φεστιβάλ με το παιδικό γέλιο και τις χαρούμενες φωνές. Δόθηκε η ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να ζωγραφίσουν οικολογικές κατασκευές από την εταιρεία "Tough Giraffe" αλλά και άλλες ζωγραφιές τις οποίες τα καταστήματα Αιθέριο θα εκθέσουν στο χώρο τους. ΄Άλλες δραστηριότητες ήταν η παιδική γιόγκα από το "Life Center" , το παίξιμο τυμπάνων όπου τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν αλλά και η επίδειξη ρούχων για τους μικρούς μας φίλους από την εταιρεία "Tigadoo".


Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος πέραν των 20 εκθετών με οικολογική συνείδηση και δράση, όπως το "Κίνημα Οικολόγων και Περιβαλλοντιστών", η "Green Dot", εξηγώντας για την ανακύκλωση, οι "Φίλοι της Γης", προβάλλοντας τη δράση τους εναντίον στους γενετικούς τροποποιημένους οργανισμούς, οι "Cans for Kids" και η "Re-Newcy" με τους ηλιακούς φούρνους. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους κύπριους βιοκαλλιεργητές και τα διάφορα παραγόμενα προϊόντα τους όπως μέλι, χαρουπόμελο, βότανα, αμπελόφυλλα, λάδι, παλουζέ, κρασί, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά από διάφορους βιοκαλλιεργητές-μέλη του συνδέσμου.



Κατά τη διάρκεια του Βιο-Φεστιβάλ τα βιολογικά εδέσματα που κερνούσαν ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου αλλά και τα καταστ'ηματα βιολογικών προϊόντων "Αιθέριο" κατέπληξαν το κοινό για τη γεύση αλλά και την πόιότητα τους. Επίσης, ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων Κύπρου ήταν εκεί και έδινε θρεπτικές και διατροφικές συμβούλές. Να σημειώσουμε πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου στέλνοντας το δικό τους μήνυμα μέσω της ζωντανής σύνδεσης με το ραδιοσταθμό"Σφέρα". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιχορήγηση από το Μέτρο 1.8.2 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.



"Θαυμάσια εκδήλωση, τέλεια οργάνωση" ήταν τα σχόλια που εξέφρασαν τόσο οι συμμετέχοντες με τα περίπτερα τους αλλά και το κοινό που επισκέφθηκε το Βιο-Φεστιβάλ...! Ευχή των διοργανωτών η εκδήλωση να καταστεί θεσμός και παράλληλα να δώσει την αναγκαία ώθηση στα βιολογικά προϊόντα στηρίζοντας έτσι τους λίγους αλλά και πρωτοποριακούς βιοκαλλιεργητές.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου